Om mig

Zip och Pyret

Om mig

Jag heter Jenny Pleym och bor i Haby, utanför Skene. 

Jag har haft västgötaspets sedan 1990 då jag köpte Pyret, en 2,5 år gammal, oregistrerad omplaceringstik som bara vistats på en gård på landet i Skåne. Pyret var hjärteknipande söt, lojal, trogen, lydig och mycket förarbunden. Hon fick prova på lydnad och agility och gjorde allt man begärde för att vara till lags, men inte för att hon själv tyckte det var så kul…. Pyret dog i juni 2004 och blev 16 år.

 Under tiden med Pyret blev jag biten av hundsporten och framförallt agilityn. Jag insåg snart att jag behövde en fartigare hund. 1995 importerade jag en australian shepherd, Zip, från England. Zip var vacker, livlig, lydig, lekfull och mycket stabil. Med henne tävlade jag agility, lydnad, spår och ställde ut. En kväll i januari 2001 när hon var endast 6 år fick Zip kramper som inte gick att häva, troligen orsakade av hjärntumör, och fick avlivas. Det var den värsta sorgen jag upplevt i mitt liv! Tack och lov fanns Pyret, 12 år, till tröst. Hon var dock för gammal för att få en ny livlig valp i huset, så jag tog en timeout i hundsporten medan Pyret fick leva färdigt sitt liv.

 I juni 2004 svarade jag på en annons i Borås Tidning om ”västgötaspets tik 8 mån till salu” och träffade Höckgårdens Ida, "Molly". Hon hade allt man kunde önska hos en västgötaspets! Sommaren 2009 hade Molly en kull valpar. Det blev tre hanar och en tik. Piggy fick stanna kvar i familjen. Molly somnade in i september 2018 och blev 15 år sånär som på några dagar.  Piggy har haft två valpkullar, 2014 och 2017. Till kenneln hör också fodertikarna Edda-Gusseröd (f. 2015) och Knalletorpets Labolina (f. 2017). Senaste tillskottet i familjen är Runa (Kompiaisen Höpön Pöppö, f. 2018), som är Piggys barnbarn och Mollys barnbarnsbarn! Hon kom till oss i december 2018.

Sommaren 2012 fick jag kennelnamnet Knalletorpet. Vi bor i ett litet torp mitt i Sjuhäradsbygden som var centrum för knallehandeln i Västergötland. Vem vet, det kanske har funnits västgötaspetsar på torpet förr, före modern tid....

Molly, 14,5 år, och Piggy, 9 år